GoAhead
Kampanje

Wån tikket plis

Kunde GoAhead

Desember 2019 var starten på noe helt nytt i norsk jernbanehistorie - det britiske selskapet Go-Ahead hadde sin aller første togavgang i Norge. Midt i forventningene var det også stor skepsis til en ny togaktør på norske skinner. 

Så hvordan lansere en erkebritisk merkevare som skulle ta over den lokale strekningen til Sørtoget? Go-Ahead hadde mange års togerfaring og mye togentusiasme i bagasjen. Ja, selskapet er engelsk i bunn, men Go-Ahead i Norge er norsk - med norske ansatte, norske tog og norske togkonduktører. Vi ønsket at en skeptisk målgruppe skulle få se at det ikke var noen grunn til bekymring. Det meste skulle bli akkurat som før. 

Fra hello til hallo
For å etablere en ekte, transparent og ærlig «tone of voice» allerede ved første togtur, tok vi derfor tak i den såkalte «elefanten i rommet» og frykten for å få en ny togtjeneste - på engelsk. For det skulle i hvert fall ikke bli vanskeligere å bruke, uttale eller forstå tjenesten vår, når vi nå tok over.

Du trenger ikke øve på [wån tikket plis]
I et knippe filmer til sosiale medier og print-annonser sjarmerte vi skeptikere med et lekent og fargerikt formspråk. Budskap som «Wån tikket plis» og lokalt tilpassende budskap som «Hao lång øntil Stavanger» forsikret reisende om at de verken trengte å børste støv av engelsken, eller bekymre seg når vi tok over. Kampanjen rullet ut i lokale medier og kanaler i print-annonser. Til og med en liten sjarmoffensiv i A-magasinet kom på trykk da vi for første gang tøffet ut av perrongen i Oslo. 

Endelig på skinner
Kampanjen nådde ut til totalt 1,6 millioner unike brukere. Den skåret høyt på klikk og oppmerksomhet, og markedsavdelingen i Go-Ahead melder om god respons fra både nye og gamle kunder, ansatte og samarbeidspartnere i alle kanaler. Første dagen i drift kunne Go-Ahead stolt melde om 0 forsinkelser, og det meste gikk - ja, faktisk på skinner. 

Vil du vite mer om prosjektet? 

Johanna Nordberg Aas

Johanna Nordberg Aas

Strategisk rådgiver

Kristin Selfors

Kristin Selfors

Kreativ leder / Tekstforfatter

kontakt

følg oss på Instagram, Facebook, LinkedIn, eller ta kontakt

snakk med oss