Statnett
Edtech / Spill / Employer branding

9 livreddende regler

Kunde Statnett

Statnett bygger fremtidens kraftnettverk i Norge. Å jobbe med høyspenning krever stort fokus på sikkerhet; én liten feil kan føre til store skader og tap av liv. Derfor utformet Statnett de 9 livreddende regler, men disse har ingen effekt dersom ansatte og underleverandører ikke kan dem eller bruker dem.

I HMS er det tradisjonelt mange manualer som må leses og pugges, og det gir kunnskap, men ikke nødvendigvis bevisstheten eller erfaringen om hvorfor det er viktig. Vår oppgave var å utvikle en effektiv måte for de ansatte å lære og etterleve de 9 reglene.

 

VR for the win!
Løsningen ble et 12 minutters VR-spill, som benytter den mest effektive læringsformen: learning by doing. Her trener ansatte på faktiske arbeidsoppgaver på en virtuell arbeidsplass som ser og høres ut som den ekte – med ekte farer. For skal man få til adferdsendring, må det sterke opplevelser til der de ansatte får kjenne konsekvensene av valgene sine på kroppen.

Skal VR være effektivt må opplevelsen støtte oppunder illusjonen av virkelighet. Alt man ser og hører må virke troverdig og føles naturlig. Alle karakterbevegelser er derfor spilt inn med motion capture for å gjenskape reelle reaksjoner, og de fleste 3D-modellene, som bl.a. landskap og stasjonsmiljø, er generert ut fra foto- og droneopptak av faktiske arbeidsplasser.

HMS = gøy!
Så langt har 500 ansatte gjennomført VR-spillet, og Statnett opplever for første gang at de ansatte selv ber om å få gjennomføre et HMS-kurs. 

Rapportering av uønskede hendelser tilknyttet temaene i de 9 livreddende reglene har gått ned, og VR-løsningen har også bidratt til styrking av merkevaren. Statnett oppleves som best i klassen og får økt antall demo-henvendelser fra aktører som Equinor, Backe Gruppen, Avinor, Flytoget.

Og vil du se enda mer av VR-verden vi lagde sammen med Statnett? Ta en titt på filmen under!

Priser og utmerkelser

🥈Produkt og tjenester, Gulltaggen 2018

🥇Internmarkedsføring, Max Marketing Mix 2018

🏆 Diplom - Spill og installasjoner, Visuelt 2018

Vil du vite mer om prosjektet? 

Øistein Skeie

Øistein Skeie

Kreatør / Tekstforfatter

Ronald Kabicek

Ronald Kabicek

Motion / 3D-designer

kontakt

følg oss på Instagram, Facebook, LinkedIn, eller ta kontakt