Forsvaret
Nettside / Innhold

Slaget om Narvik

Kunde Forsvaret

Våren 2020 var det 80 år siden Slaget om Narvik fant sted - det største slaget på norsk jord noensinne. Vi snakker om et slag der 86 fly ble skutt ned, 8500 mennesker døde og havna ble en skipskirkegård i løpet av noen få uker. Om et slag av så stor betydning at de allierte sendte enorme mengder materiell og store styrker for å stanse tyskerne.

I forbindelse med frigjøringsjubileet ønsket Forsvaret gjøre historien mer kjent. Ikke minst å rette søkelyset på den store betydningen av den første allierte seieren under 2. verdenskrig.  Men hvordan kan man fortelle en så gammel historie på en ny måte, slik at den treffer både de som aldri har hørt om Slaget om Narvik - og de som synes de har hørt nok om krigen fra før? 

 

Historien i hånden
HyperRedink laget en skrolleartikkel ut fra hovedprinsippet for historiefortelling for mobil; å hele tiden gjøre leseren motivert til å bruke tommelen til å skrolle videre.  

Slaget om Narvik fortelles gjennom korte tekster på historiske bilder og filmklipp, og får liv gjennom varierte animasjonsteknikker og med videoklipp der tidsvitner deler sine sterke minner. Historien er fortalt med korte setninger, med et nøkternt språk og med få navn og detaljer som kan få leseren til rømme fra siden. 

Skreddersydd landingsside
HyperRedink har stått for research, historiefortelling, design, animasjon og teknisk utvikling. Plattformen er en spesialutviklet landingsside som ble lagt på Forsvarets hjemmesider, med tilpassede versjoner for mobil, nettbrett og desktop. 

 Se den dramatiske historien her: https://narvik.forsvaret.no/

Vil du vite mer om prosjektet? 

Sissel Fornes

Sissel Fornes

Innholdsrådgiver

Sigvart Angel Hoel

Sigvart Angel Hoel

Utvikler / tech lead

kontakt

følg oss på Instagram, Facebook, LinkedIn, eller ta kontakt