Norges Bank
Nettside

Generasjonsfondet

Kunde Norges Bank

Utmerkelser Farmandprisen

Oljefondet er til stede i alle nordmenns liv – men hva betyr det egentlig? For deg? Og for de som kommer etter deg? Mange av dagens unge har ikke kunnskap om hva Oljefondet egentlig er og hva de gjør. Denne kunnskapen er avgjørende for at også fremtidige generasjoner skal stole på fondet og hvordan det styres.

For deg og fremtidige generasjoner
Det viktigste elementet i tiltro til noe er kunnskap, så for å bygge kunnskap om Oljefondet og hvordan det investeres i en yngre målgruppe utviklet vi nettsiden «generasjonsfondet.no». Ved å be brukeren om alderen deres, tar nettsiden dem med på en reise gjennom hva Oljefondet er i dag og hvordan det vil påvirke både brukeren og fremtidens generasjoner.

Klikk, klikk og skroll
Gjennom den interaktive historien får du kort, konsis og relevant informasjon tilpasset din egen alder – kombinert med lekre animasjoner som består av én million partikler som er generert ved hjelp av WebGL-API-et.

For å sikre en smidig brukeropplevelse på alle plattformer ble partikkelsystemet bygget helt fra bunnen av. Animasjonssystemet på toppen av partikkellaget gjorde det mulig å bruke dem til å lage ulike visuelle uttrykk basert på hvor i tidslinjen man er. Via tidslinjen kan brukeren enkelt klikke seg videre til artikler som tar for seg temaer som hvordan investeringene gjøres og samfunnsansvaret Oljefondet tar gjennom selskapene de eier på våre vegne. Nettsiden er det første elementet i kommunikasjonskonseptet som har fått navnet «For deg og fremtidige generasjoner» som vi har utviklet for NBIM.

Hvordan vil Oljefondet påvirke deg og dine? Sjekk ut selv på https://www.generasjonsfondet.no/

Priser og utmerkelser

🥇Beste nettsted, Farmandprisen 2019

Vil du vite mer om prosjektet? 

Kristin Selfors

Kristin Selfors

Kreativ leder / Tekstforfatter

kontakt

følg oss på Instagram, Facebook, LinkedIn, eller ta kontakt

snakk med oss