Klimaetaten - Oslo kommune
Kampanje / Film

Oslos hyllest til syklistene

Kunde Klimaetaten - Oslo kommune

 

Da Klimaetaten i Oslo kommune skulle lage en hyllest til alle byens syklister, gikk vi på med stor iver. Vi i HyperRedink elsker nemlig å se verden fra sykkelsetet, mange av oss sykler til og fra jobb på Oslos stadig voksende sykkelveinettverk.  

Naturligvis måtte resultatet bli en kjærlighetserklæring til alle som sykler – og med sine to hjul gjør Oslo til en bedre by.

Fra Oslos «jeg»
Til å formidle ekte kjærlighet fra selve byen til alle byens syklistene skapte vi Oslos «jeg», en stemme som kunne uttrykke alt vi hadde på hjertet. Ved å bruke "jeg" som et fortellergrep kunne vi dramatisere Oslos takknemlighet til alle store og små med en helt egen nerve og nærhet. 

For syklister, av syklister - og med sykler.
Hyllesten er en film laget for syklister av syklister - og med sykler. Filmens aktører er alle ivrige syklister, og de fleste bruker sin egen sykkel i filmen. Også bak kamera var sykkelen i bruk. 

Der vanlige filmproduksjoner bruker følgebiler for å fange bilder i fart, benyttet vi oss av en elektrisk lastesykkel for å følge syklistene tett på. Ikke bare gjorde det produksjonen mer miljøvennlig, men det gjorde også at vi kunne komme mye tettere på syklistene for å skape flere av filmens aller flotteste scener.  

Sykler ble også brukt til å speide etter locations i hele byen, og på filmens siste opptaksdag stilte hele crewet med egen sykkel, slik at alle kunne forflytte seg uten bruk av personbil. Alt kamerautstyret måtte likevel fraktes i varebil, så helt bilfritt ble produksjonen ikke. Derfor er vi nå i gang med å se på muligheten for å kjøpe inn en spesialtilpasset lastesykkel for å kunne frakte dyrt og skjørt kamerautstyr rundt på opptak i fremtiden. 

Stort rullende engasjement
I løpet av en snau uke hadde filmen blitt vist for over 300 000 osloborgere og den blir stadig delt videre av bedrifter, virksomheter og vanlige folk. Dette beviser at i byen vår bor det mye kjærlighet og engasjement for to hjul.

Vil du vite mer om prosjektet? 

kontakt

følg oss på Instagram, Facebook, LinkedIn, eller ta kontakt

snakk med oss