Klimaetaten - Oslo kommune
Kampanje / Film

Oslos hyllest til syklistene

Kunde Klimaetaten - Oslo kommune

 

Da Klimaetaten i Oslo kommune skulle lage en hyllest til alle byens syklister, gikk vi på med stor iver. Vi i HyperRedink elsker nemlig å se verden fra sykkelsetet, mange av oss sykler til og fra jobb på Oslos stadig voksende sykkelveinettverk.  

Naturligvis måtte resultatet bli en kjærlighetserklæring til alle som sykler – og med sine to hjul gjør Oslo til en bedre by.

Fra Oslos «jeg»
Til å formidle ekte kjærlighet fra selve byen til alle byens syklistene skapte vi Oslos «jeg», en stemme som kunne uttrykke alt vi hadde på hjertet. Ved å bruke "jeg" som et fortellergrep kunne vi dramatisere Oslos takknemlighet til alle store og små med en helt egen nerve og nærhet. 

For syklister, av syklister - og med sykler.
Hyllesten er en film laget for syklister av syklister - og med sykler. Filmens aktører er alle ivrige syklister, og de fleste bruker sin egen sykkel i filmen. Også bak kamera var sykkelen i bruk. 

Der vanlige filmproduksjoner bruker følgebiler for å fange bilder i fart, benyttet vi oss av en elektrisk lastesykkel for å følge syklistene tett på. Ikke bare gjorde det produksjonen mer miljøvennlig, men det gjorde også at vi kunne komme mye tettere på syklistene for å skape flere av filmens aller flotteste scener.  

Sykler ble også brukt til å speide etter locations i hele byen, og på filmens siste opptaksdag stilte hele crewet med egen sykkel, slik at alle kunne forflytte seg uten bruk av personbil. Alt kamerautstyret måtte likevel fraktes i varebil, så helt bilfritt ble produksjonen ikke. Derfor er vi nå i gang med å se på muligheten for å kjøpe inn en spesialtilpasset lastesykkel for å kunne frakte dyrt og skjørt kamerautstyr rundt på opptak i fremtiden. 

Stort rullende engasjement
I løpet av en snau uke hadde filmen blitt vist for over 300 000 osloborgere og den blir stadig delt videre av bedrifter, virksomheter og vanlige folk. Dette beviser at i byen vår bor det mye kjærlighet og engasjement for to hjul.

Vil du vite mer om prosjektet? 

Helge Skivenes

Helge Skivenes

Kreatør og digitalrådgiver

kontakt

følg oss på Instagram, Facebook, LinkedIn, eller ta kontakt